B-67 vandt efter en flot finale

Mandskabet fra Nuuk besejrede Nagdlúnguak i GM-finalen i fodbold hos mænd på stadion i Ilulissat

Da dommeren fløjter GM-finalen af styrter en flok lykkelige B-67 spillere på bænken ind på banen for at fejre triumfen. Foto: Bent Petersen
Pokalen er netop blevet overrakt til GM’s anfører Peter Knudsen af GBU’s formand Lars Lundblad. Foto: Bent Petersen
Her ses de nye grønlandsmestre i fodbold fra B-67 anno 2012. Foto: Bent Petersen
Sølvvinderne fra Nagdlúnguaq skal også foreviges. Her ses de glade fodboldspillere efter finalen. Foto: Bent Petersen
Der var rigtig mange tilskuere på stadion for at støtte hjemmeholdet i finalen mod B-67. Foto: Bent Petersen
Her ses de nye grønlandsmestre i fodbold fra B-67 anno 2012. Foto: Bent Petersen Sølvvinderne fra Nagdlúnguaq skal også foreviges. Her ses de glade fodboldspillere efter finalen. Foto: Bent Petersen Der var rigtig mange tilskuere på stadion for at støtte hjemmeholdet i finalen mod B-67. Foto: Bent Petersen Da dommeren fløjter GM-finalen af styrter en flok lykkelige B-67 spillere på bænken ind på banen for at fejre triumfen. Foto: Bent Petersen Bent PetersenPokalen er netop blevet overrakt til GM’s anfører Peter Knudsen af GBU’s formand Lars Lundblad. Foto: Bent Petersen Her ses de nye grønlandsmestre i fodbold fra B-67 anno 2012. Foto: Bent Petersen Sølvvinderne fra Nagdlúnguaq skal også foreviges. Her ses de glade fodboldspillere efter finalen. Foto: Bent Petersen Der var rigtig mange tilskuere på stadion for at støtte hjemmeholdet i finalen mod B-67. Foto: Bent Petersen Da dommeren fløjter GM-finalen af styrter en flok lykkelige B-67 spillere på bænken ind på banen for at fejre triumfen. Foto: Bent Petersen Bent PetersenPokalen er netop blevet overrakt til GM’s anfører Peter Knudsen af GBU’s formand Lars Lundblad. Foto: Bent Petersen Her ses de nye grønlandsmestre i fodbold fra B-67 anno 2012. Foto: Bent Petersen

Efter en ugelang GM-slutrunde i fodbold i Ilulissat blev der lørdag spillet de to medaljekampe. GM-finalen mellem B-67 og Nagdlúnguak skulle vise sig, at blive mesterskabernes bedste fodboldkamp. B-67 vandt kampen med 3-2 og er grønlandsmester 2012.

De to finalehold spillede flot og i et opskruet tempo. De var i samme pulje i den indledende runde, hvor opgøret endte 1-1. Denne gang skulle der findes en vinder. B 67 lagde bedst ud, og de kom da også i spidsen med 1-0 ved Norsaq Mathæussen allerede efter fem minutters spil. Nagdlúnguak fik udlignet ved Kaali Mathæussen.

Det blev også 2-1 og 3-1 til B-67, igen ved scoringer af Norsaq Mathæussen, der dermed stod for et vaskeægte hattrick. Nagdlúnguak fik reduceret i anden halvleg til 2-3 ved Markus Jensen. Tættere på kom Nagdlúnguak ikke, og da dommer Ingvar Lundblad fløjtede kampen af, kunne B-67 lade sig hædre som ny grønlandsmester.

I kampen om bronzemedaljerne mødtes G 44 og FC Malamuk. Det blev ikke den store fodboldkamp, dertil var G 44 alt for stærke. De udspillede FC Malamuk og vandt en sikker sejr på 6-0 efter 2-0 ved pausen.