Akutaaneq Kreutzmann Vejles bedste

Akutaaneq Kreutzmann først kom på banen efter atten minutters spil i 1. halvleg af opgøret i den danske 1. division i Odense Idrætshal mellem HC Fyn og Vejle Håndbold var han klart Vejle Håndbolds bedste spiller

Akutaaneq Kreutzmann spillede en flot kamp. Knud Fl. Larsen
Akutaaneq Kreutzmann mellem sine overmænd Minik Dahl Høegh og Jakob Larsen. Foto: Knud Fl. Larsen
Den danske landsholdsspiller Lars Christiansen fulgte spændt opgøret i Odense med de grønlandske landsholdsspillere. Knud Fl. Larsen
Akutaaneq Kreutzmann mellem sine overmænd Minik Dahl Høegh og Jakob Larsen. Foto: Knud Fl. Larsen Den danske landsholdsspiller Lars Christiansen fulgte spændt opgøret i Odense med de grønlandske landsholdsspillere. Knud Fl. Larsen Akutaaneq Kreutzmann spillede en flot kamp. Knud Fl. Larsen Akutaaneq Kreutzmann mellem sine overmænd Minik Dahl Høegh og Jakob Larsen. Foto: Knud Fl. Larsen Den danske landsholdsspiller Lars Christiansen fulgte spændt opgøret i Odense med de grønlandske landsholdsspillere. Knud Fl. Larsen Akutaaneq Kreutzmann spillede en flot kamp. Knud Fl. Larsen Akutaaneq Kreutzmann mellem sine overmænd Minik Dahl Høegh og Jakob Larsen. Foto: Knud Fl. Larsen

Fem mål, stærkt spil i forsvaret og fine indspil til stregen blev det til for Akutaaneq Kreutzmann, der spiller for Vejle Håndbold, mod HC Fyn i Odense Idrætshal søndag.

Desværre for Akutaaneq og Vejle var det ikke nok til en sejr. HC Fyn med både Minik Dahl Høegh og Jakob Larsen på banen vandt kampen 20 - 18.

Akutaaneq Kreutzmann havde grundet en skade, som også holdt ham væk fra landsholdssamlingen i Ringsted tidigere på ugen ikke trænet med holdkammeraterne i ugen op til kampen i Odense.

- Derfor kommer jeg først sent på banen i 1. halvleg og når vi så ikke får scoret på vores mange muligheder, kan vi jo ikke vinde, sagde en lidt skuffet Akutaaneq Kreutzmann efter kampen.

Kampen var mere spændende end velspillet. HC Fyn fik en fin start kom foran 3 - 0 og 4 - 1 inden Vejle Håndbold kom rigtig igang og sluttede 1. halvleg som bedste hold med en pauseføring på 11 - 10.

2. halvleg var i perioder meget jævnbyrdig. Vejle Håndbold førte på et tidspunkt med 17 - 14 og lignede en vinder. HC Fyn ville det dog anderledes og med tre grønlandske mål i slutfasen først Jakob Larsen til 18 - 18 og så to Minik Dahl Høegh scoringer vandt HC Fyn kampen 20 - 18. Selv om Minik Dahl Høegh var langt fra de seneste kampes flotte niveau, blev det til seks scoringer.

Efter at Faaborg HK er blevet til HC Fyn var det holdets første kamp i Odensen Idrætshal, som fremover også skal være holdets hjemmebane samtidig med, at holdet bevarer den hidtidige hjemmebane i Faaborg.

- Det var en utrolig vigtig sejr, var Jakob Larsens umiddelbare kommentar efter kampen.

- Selv om det er første kamp, vi spiller i Odense, kommer der 650 tilskuere, som får en god oplevelse. Vi skal huske på, at folk i Odense har glemt at gå til tophåndbold for herrer. Vi er derfor rigtig glade for, at TV2 Fyn dækker kampen. HC Fyn spiller yderligere en kamp i Odense Idrætshal inden jul.

Med sejren ligger HC Fyn nr. seks i divisionen med seks point. Odder HB med Aqqaluk Sørensen fører stadigvæk divisionen efter søndagens sejr i Fredericia over FHK Elite med 31 - 22.