dansk håndbold

Akutaaneq Kreutzmann scorer syv mål i nederlag

KIF Kolding København var torsdag aften for stor en mundfuld for Ribe Esbjerg HH

Akutaaneq Kreutzmann på vej til pause

Der var masser af spilletid til Akutaaneq Kreutzmann, da Ribe Esbjerg hjemme i Blue Water Dokken i pokalturneringens kvartfinale tabte med seks mål 24-30 til KIF Kolding København.

Tre mål scorede Akutaneq Kreutzmann, inden der var spillet 13 minutter og inden KIF Kolding Københavns målmand Kasper Hvidt med to redninger fik taget lidt af pynten af den både hårdt og klogt skydende grønlandske landsholdsspiller.

Desværre for Akutaaneq Kreutzmann og det øvrige mandskab fra Ribe Esbjerg var det denne torsdag aften, at KIF Kolding København havde valgt til at finde storspillet frem og så blev Ribe Esbjerg HHs ellers formstærke hold den lille.

Ribe Esbjerg HH kom bagud 10-18. Yderligere to scoringer signeret af Akutaaneq Kreutzmann hjalp ikke det store. 12-20 var stillingen, da de to hold gik til pause.

Læs: Se billeder: Syv grønlandske mål i Esbjerg

To brændte straffekast i 2. halvleg
Akutaaneq Kreutzmann scorede igen i begyndelsen af 2. halvleg. 14-20. Selvfølgelig kunne Ribe Esbjerg HH kæmpe sig tilbage i kampen.

Det hjalp dog ikke på det, at Akutaaneq Kreutzmann brænder et straffekast. 14-22 og 16-24 bliver det, inden Akutaaneq Kreutzmann igen skal skyde straffekast. Desværre! Også det andet straffekast bliver brændt.

Respekten for Kasper Hvidt er for stor. Selv om Søren Haagen i Ribe Esbjerg HH målet har mange fine redninger og selv om Ribe Esbjerg HH får kæmpet sig tilbage i kampen til stillingen 23-25, hjælper det ikke hjemmeholdet. En lang scoringspause fra hjemmeholdets side betyder, at KIF Kolding København igen trækker fra og vinder en sikker sejr på seks mål 24-30.

Final4
Det prestigefyldte Final4 stævne afvikles 4. og 5. februar 2017. Stævnet bliver uden grønlandsk deltagelse efter Ribe EsbjergHHs nederlag. Tidligere på ugen tabte GOG deres kvartfinale efter et sandt drama på udebane til Aalborg Håndbold.

Det er KIF Kolding København, Aalborg Håndbold, de danske mestre Bjerringbro-Silkeborg og Skjern Håndbold, som skal kæmpe om medaljer og pokal.