ACR: Niviaq og Martin Møller sejrede

Det blev til grønlandsk guld ved samtlige fire løb ved årets Arctic Circle Race. Se alle resultater

Medaljer, mænd, ACR 160: Guld til Martin Møller fra Grønland, sølv til Frederik Lundblad fra Grønland og bronze til Jukka Pinola fra Frinland. Foto: Arctic Circle Race
Medaljer, kvinder, ACR 160: Guld til Niviaq Chemnitz Berthelsen, Grønland, sølv til Klaudia Meisterhofer fra Østrig og bronze til Ivalo Rosing, Grønland. Foto: Arctic Circle Race
I alt har 173 løbere fra 14 nationer kæmpet om medaljerne. Foto: Arctic Circle Race
Medaljer, kvinder, ACR 160: Guld til Niviaq Chemnitz Berthelsen, Grønland, sølv til Klaudia Meisterhofer fra Østrig og bronze til Ivalo Rosing, Grønland. Foto: Arctic Circle Race I alt har 173 løbere fra 14 nationer kæmpet om medaljerne. Foto: Arctic Circle Race Medaljer, mænd, ACR 160: Guld til Martin Møller fra Grønland, sølv til Frederik Lundblad fra Grønland og bronze til Jukka Pinola fra Frinland. Foto: Arctic Circle Race Medaljer, kvinder, ACR 160: Guld til Niviaq Chemnitz Berthelsen, Grønland, sølv til Klaudia Meisterhofer fra Østrig og bronze til Ivalo Rosing, Grønland. Foto: Arctic Circle Race I alt har 173 løbere fra 14 nationer kæmpet om medaljerne. Foto: Arctic Circle Race Medaljer, mænd, ACR 160: Guld til Martin Møller fra Grønland, sølv til Frederik Lundblad fra Grønland og bronze til Jukka Pinola fra Frinland. Foto: Arctic Circle Race Medaljer, kvinder, ACR 160: Guld til Niviaq Chemnitz Berthelsen, Grønland, sølv til Klaudia Meisterhofer fra Østrig og bronze til Ivalo Rosing, Grønland. Foto: Arctic Circle Race

Guld, guld, guld og guld.

Sådan lyder resultatet af Arctic Circle Race 2013 set med grønlandske briller.

I kongedisciplinen på 160 km vandt henholdsvis Martin Møller og Niviaq Chemnitz Berthelsen, mens René Lundblad og Marie Lundblad tog guld i 100 km-løbet.

Ifølge arrangørerne var det i år et ekstremt løb i Sisimiut. De første 27 km løjpe smeltede væk, og hele løjpen og ACR Camp flyttede op til 200 meters højde - og højere. Årets højeste punkt var 755 meter, og der var mange stejle nedstigninger på ruten.

I alt har 173 løbere fra 14 nationer kæmpet om medaljerne, men primært for at klare verdens hårdeste ski løb, hvilket er den primære årsag for de fleste deltagere, der lærer deres yderste fysiske grænser at kende igennem de tre dage.

Mange er gået ud i løbet af ACR, eller skiftet fra ACR 160 til ACR 100 km.

Der har været flere alvorlige styrt, men ingen har brækket ben eller arme, kun ski stave og ski. Sikkerheden rundt omkring ACR er i top, blandt andet med hjælp fra den lokale snescooter klub og politiet, der har et specielt Search og Rescue Team samt står for transport i løbet af ACR.

- ACR 2013 har givet nogle ekstra udfordringer, vi aldrig har haft før. Men endnu engang har Teamet omkring ACR vist, at udfordringer er til for at blive løst. Jeg er meget stolt af alle, der har hjulpet, siger formand for ACR Jens-Klaus Lennert, i en pressemeddelelse.

- I år deltog omkring 60 løbere fra andre lande, og vi håber, at endnu flere fra hele verden vil prøve verdens hårdeste langrends løb i fremtiden, lyder det fra Jens-Klaus Lennert.