Biathlon

Ukaleq Slettemark med ny optur i skiskydning

Den unge skiskytte fra Nuuk forbedrede sit seneste resultat i IBU Biathlon Cup, og opnåede en imponerende 11. plads ved weekendens løb i Ridnaun i Italien.

Ukaleq Slettemark
Ukaleq Slettemark ved weekendens løb i Ridnaun i Italien.

Skiskytten Ukaleq Slettemark formåede at forbedre sin flotte 18. plads fra sidste uges løb i IBU biathlon cup i Østrig, til en 11. plads ved weekendens løb i Ridnaun i Italien. Det oplyser Grønlands Biathlon Forbund i en pressemeddelelse.

- Med sin 11. plads er Ukaleq Slettemark virkelig oppe og konkurrere med Europas bedste junior skiskydere. Alle som løb hurtigere end hende er 19 og 20 år gamle, og fra de store skiskydnings nationer som Tyskland, Rusland og Italien, oplyser forbundet.

- At en kun 16-årig pige fra Grønland kan løbe op mod disse nationer, og lægge 75 løbere bag sig på resultatlisten er virkelig flot, lyder det fra Grønlands Biathlon Forbund.

Kun én forbier
Konkurrencen gik over 12,5 kilometer med fire indlagte skydninger. Ukaleq Slettemark skød kun èn forbier på de 20 skud. Der var kun to løbere som gjorde bedre skydning.

Biathlon forbundet oplyser, at hun også løb med meget god fart på løjpen. Ukaleq Slettemark havde den 25. bedste langrendstid af de 85 startende.

Samlet løb hun ind 2,16 minutter efter den italienske vinder. På fire IBU Junior Cup løb, står Ukaleq Slettemark med placeringene 35, 22, 18 og 11. I den totale cup ligger hun på en 18. plads.