håndbold-GM i Nuuk

Spændingen stiger

Fredagens håndboldkampe for herrer og damer bød på en masse underholdning. Finalen nærmer sig

GSS, Time-out, GM, håndbold
GSS måtte lægge ny taktik i pausen i kampen mod drengene fra Aasiaat, Norsaq HC; der overraskende førte efter første halvleg i fredagens spændende kamp. GSS kom tilbage i anden halvleg og vandt kampen 27-23.

Èn af dagens kampe, som kunne forventes at være underholdene og målrig, var damekampen mellem SAK fra Sisimiut og N-48 fra Ilulissat.

Det var en kamp, hvor Linda Madsen, SAK, og Gerdaaraq Ingemann, tidligere SAK-spiller, der nu spiller hos N-48, mødtes.

N-48 startede bedst, da de var organiseret og tålmodige i deres opbygning af angrebet. Selvom de lavede mange små fejl, formåede de at føre hele første halvleg. Her så man Gerdaaraq Ingemann, som man kender hende. Hun havde indflydelse på spillet og var tit synlig.

SAK så derimod var spændte og uskarpe i starten, lavede mange fejl og havde ingen tålmodoghed til at bygge et angreb op. Pigerne fra Ilulissat førte 14-12 efter første halvleg og så ud til at ville forsætte med at føre i anden halvleg.

Men SAK kom tilbage for at vinde og var velorganiseret. SAK-spilleren Linda Madsen trådte i karakter. Hun var god til at trække modstandere til sig og skabte plads til sin medspillere. Mange gange tog hun ansvar og scorede mål.

Gerdaaraq Ingemann, N-48, havde derimod ikke så stor indflydelse i anden halvleg, selvom det så som om, hun brændte for at vinde over sin gamle klub. Hun lavede mange fejl og fik to gange to minutters udvisning, der gjorde, at hun ikke kom helt i gang.

Kampen endte 33-23 til SAK, med Linda Madsen, ikke overraskende, som kampens spiller.

GSS fik modstand

Nuuk-holdet GSS mødte Norsaq HC fra Aasiaat. GSS er det hold, som er storfavorit til igen at snuppe guldet i år, mens Norsaq HC er det hold, der har vist sig at have haft størst fremgang siden sidste år.

GSS er et hold, der altid spiller for at vinde, og det gjorde de i den grad også, da de mødte Norsaq HC. Men Norsaq HC ville også vinde kampen eller i det mindste tabe med så få mål som muligt mod favoritterne.

Drengene fra Aasiaat startede helt klart bedst og var foran hele første halvleg. De var skarpe, forsvarede godt og spillede rent. Norsaq HC-spilleren Muusa Ostermann-Søholm var hjernen bag sit holds flotte præstation.

GSS var som et hold, der var gået i chok. Deres forsvar fungerede ikke, og angribrene var ualmindelig uskarpe. Deres målforsøg kom enten over målet eller blev reddet af målmanden. Mange advarsler og to minutters udvisning kendetegnede GSS-spillerne i første halvleg. GSS var bagud 12-14 efter første halvleg.

I anden halvleg kom GSS ind og spillede, som man kender dem. De ændrede taktik og forsvarede højt på banen. De holdt nærmest Norsaq HC i skak i største delen af anden halvleg, mens de stille og roligt genopbyggede deres selvtillid, som de ellers så ud til at have tabt.

Norsaq HC gav alt hvad de havde i sig og begyndte at se trætte ud, mens GSS, der har en god bænk, fortsatte med samme tempo og blev skarpere og skarpere. GSS vandt til stor glæde for dem, 27-23. Men her var Norsaq, forståeligt nok, lige så glade, for de tabte kun med fire mål mod storfavoritterne, hvilket viser deres store fremskridt. Muusa Ostermann-Søholm, fra Norsaq HC, blev kampens spiller.

GSS – Norsaq HC 27 – 23

Se den samlede stilling efter fredagens kampe vedlagt.

Se topscorer hos damer og herrer.

Se alle resultaterne indtil nu

Lørdagens kampe

Lørdagen bliver afgørende for, hvem der kommer i finalen hos mændene, hvor NÛK, N-48, SAK og GSS kommer til at kæmpe om medaljerne: