Se billeder: Første spilledag ved GM i håndbold

Grønlandsmesterskaberne i håndbold er nu fuld i gang, hvor mesterskaberne afholdes i Nuuk. Se resultater

Leiff Josefsen

Der blev spillet seks kampe i den første spilledag ved grønlandsmesterskaberne i håndbold, der i disse dage skal spille i Nuuk.

I den første damekamp imellem Nagdlunguak fra Ilulissat og Norsaq HC fra Aasiaat. Her Ilulissat-holdet en sikker sejr på 32-22 efter 12-9 ved halvleg.

Dagens anden damekamp var der noget større spænding om kampens udfald da de unge piger fra Team Nuuk pressede de rutinerede NÛK-damer til det yderste. I 1. halvleg prægede nervøst spil kampen,
hvilket betød at NÛK damerne kunne holde afstanden og gå til pauseføring på 14-10.

- De unge piger fik mere styr på kampen i 2. halvleg og mindskede afstanden hen imod afslutningen og hvor specielt Nukaaka P. Lyberth spillede i flot kamp i både forsvar og angreb. De rutinerede kræfter slog til og tilbagevendte Rina Lorentzen (red. tidligere GSS) i målet fandt de store redninger frem og det var rutinen der i denne omgang vandt over de hurtige piger fra Team Sermersooq med en smal sejr på 23-22, skriver kvindernes landstræner Johannes Groth.

De forsvarende mestre fra GSS skulle i deres første kamp møde SAK fra Sisimiut.

Det var SAK der startede bedst og var foran store dele af 1. halvleg før GSS satte pludselig tempoet op og overhalede SAK og kunne gå til pauseføring 13-10 til GSS. Det tempo fortsatte de med i 2. halvleg hvor de langsomt tog afstand fra gæsterne fra SAK og kunne køre en sikker sejr hjem der endte på 28-17.

- Unge Nivi J. Petersen der også har spillet yndlinge GM i påsken, stemplede ind i de voksnes rækker med sin første senior GM og
blev valgt til kampens spiller, siger landstræneren.

Nagdlunguak' fra Ilulissat og Norsaq HC spillede tirsdagens første kamp hos kvinderne. Ilulissat-holdet vandt opgøret med 33-22. NÛK og Team Nuuk spillede det andet stod for det andet kamp, som NÛK vandt med et enkelt mål, 23-22. Den sidste kvindekamp stod mellem GSS og SAK fra Sisimiut. De ottedobbelte mestre, GSS, vandt kampen med 28-17.

Hos herrerne vandt Nagdlunguak' over SAK med 23-17. Norsaq HC slog hjemmeholdet NÛK med 29-26, mens GSS vandt mod Team Sermersooq med 33-13.