Se billeder: Syv grønlandske mål i Esbjerg

Landsholdsspillerne Akutaaneq Kreutzmann og Minik Dahl Høegh tørnede sammen i Esbjerg

kutanneq Kreutzmann med endnu en kraftfuld afslutning. Minik Dahl Høegh med nummer 33 ser på
Minik Dahl Høegh scorede tre mål
Akutaaneq Kreutzmann på hårdt forsvarsarbejde
Hurra! Vores første sejr
To landsholdskammerater efter slaget i Esbjerg
Akutaaneq Kreutzmann på hårdt forsvarsarbejde Knud Fl. LarsenHurra! Vores første sejr Knud Fl. LarsenTo landsholdskammerater efter slaget i Esbjerg Knud Fl. Larsenkutanneq Kreutzmann med endnu en kraftfuld afslutning. Minik Dahl Høegh med nummer 33 ser på Knud Fl. LarsenCheftræner Erik Veje Rasmussen med ros til Minik Dahl Høegh Knud Fl. LarsenMinik Dahl Høegh scorede tre mål Knud Fl. LarsenAkutaaneq Kreutzmann på hårdt forsvarsarbejde Knud Fl. LarsenHurra! Vores første sejr Knud Fl. LarsenTo landsholdskammerater efter slaget i Esbjerg Knud Fl. Larsenkutanneq Kreutzmann med endnu en kraftfuld afslutning. Minik Dahl Høegh med nummer 33 ser på Knud Fl. LarsenCheftræner Erik Veje Rasmussen med ros til Minik Dahl Høegh Knud Fl. LarsenMinik Dahl Høegh scorede tre mål Knud Fl. Larsen

Rammerne i Blue Water Dokken i Esbjerg var mandag aften i orden til et spændende opgør mellem hjemmeholdet formstærke Ribe Esbjerg HH med Akutaaneq Kreutzmann og Århus Håndbold med Minik Dahl Høegh.

Århusianerne var efter de fire første turneringskampe stadig uden point. Ribe Esbjerg HH var inden kampen noteret for seks point. Med 1.825 tilskuere, sæsonrekord, var forsøget med gratis adgang en stor succes.

Se billeder: Nederlag i sæsonpremieren

Bedst i 1. halvleg
Århus Håndbold kom bedst igennem 1. halvleg. 4-7 førte udeholdet på et tidspunkt. Publikum og de mange tv-seere hjemme i stuerne så fra starten en koncentreret Minik Dahl Høegh med mange fine aktioner.

Et flot indspil til stregen høstede stor ros fra Århus Håndbolds cheftræner Erik Veje Rasmussen. Det blev 7-8. 9-9 og 10-10 inden 12-14 ved pausen. Og Akutaaneq Kreutzmann kom på banen for første gang efter 21 minutter.

Århus Håndbold ville det mest
Århus Håndbold kom foran 15-19. To flotte scoringer af Akutaaneq Kreutzmann fik det store bifald frem.

Minik Dahl Høegh og Akutaaneq Kreutzmann havde nogle tætte og hårde dueller, når Akutaaneq Kreutzmann forsøgte at stoppe Minik Dahl Høegh.

Hjemmeholdet kom igen med. 21-21 og med femten minutter igen kunne alting ske. Ribe Esbjerg HH fik i en periode svært ved at få de nødvendige mål. Igen trak Århus Håndbold fra. Med fem minutter igen var kampen reelt afgjort. 22-26 stod der på måltavlen. Det hele sluttede 25-28, og så kom også Århus Håndbold på pointtavlen. De skulle bruge en sejr, og det fik de.

Syv grønlandske mål
Akutaanq Kreutzmann scorede fire mål og Minik Dahl Høegh tre.

Minik Dahl Høegh var meget tilfreds efter kampen.

- Det var meget vigtigt med vores to første point. Der skal nok komme flere. Det går bedre og bedre for hver kamp, sagde Minik Dahl Høegh til Sermitsiaq.AG efter kampen.

Minik Dahl Høegh kunne også fortælle, at den skadede hånd har det meget bedre.

Han var imponeret over Akutaaneq Kreutzmanns spil og udtrykte sig meget direkte til Akutaaneq Kreutzmann:

- Du skal skyde noget mere.

Tilfreds trods nederlag
Akutaaneq Kreutzmann var trods nederlaget tilfreds med sin egen præstation.

- Det er min bedste kamp indtil nu i Ribe Esbjerg HH. Det er altid dejligt, når der er mange tilskuere, som bakker os op.

- Jeg synes også, at der i perioder bliver spillet godt op til mig. Det gør det hele meget nemmere tilføjede Akutaaneq Kreutzmann, som kunne glæde sig over megen spilletid.