håndbold

Se billeder: Nærmer sig toppen

Akutaaneq Kreutzmann og Ribe Esbjerg HH nærmer sig toppen i den danske håndboldliga

Akutaaneq Kreutzmann i fuldendt balance skyder straffekast.
Espen Christensen i GOG målet redder i første omgang. Riposten bliver opsnappet og lidt heldigt kommer bolden i mål. Overtrådt skreg GOG-spillerne.
Frank Mikkelsen med en redning.
Cheftræner Jakob Larsen her under opvarmningen har noget at spekulere over.
Ribe Esbjerg HHs veteranmålmand Søren Haagen med mange fine redninger.
Frank Mikkelsen med en redning. Knud Fl. LarsenCheftræner Jakob Larsen her under opvarmningen har noget at spekulere over. Knud Fl. LarsenRibe Esbjerg HHs veteranmålmand Søren Haagen med mange fine redninger. Knud Fl. LarsenAkutaaneq Kreutzmann i fuldendt balance skyder straffekast. Knud Fl. LarsenEspen Christensen i GOG målet redder i første omgang. Riposten bliver opsnappet og lidt heldigt kommer bolden i mål. Overtrådt skreg GOG-spillerne. Knud Fl. LarsenFrank Mikkelsen med en redning. Knud Fl. LarsenCheftræner Jakob Larsen her under opvarmningen har noget at spekulere over. Knud Fl. LarsenRibe Esbjerg HHs veteranmålmand Søren Haagen med mange fine redninger. Knud Fl. LarsenAkutaaneq Kreutzmann i fuldendt balance skyder straffekast. Knud Fl. LarsenEspen Christensen i GOG målet redder i første omgang. Riposten bliver opsnappet og lidt heldigt kommer bolden i mål. Overtrådt skreg GOG-spillerne. Knud Fl. LarsenFrank Mikkelsen med en redning. Knud Fl. Larsen

Sidst blev det til en flot sejr på udebane over topholdet Aalborg Håndbold. Lørdag eftermiddag hjemme i Ribe Fritidscenter var det så GOG, der måtte konstatere, at Ribe Esbjerg HH for tiden er rigtig godt spillende. Ribe Esbjerg HH vandt opgøret 28-25.

Begrænset spilletid
Akutaaneq Kreutzmann døjer lidt med en overbelastningsskade. Jacob Holm, som Akutaaneq Kreutzmann deler pladsen som venstre back med, spiller den ene flotte kamp med mange scoringer efter den anden. Er senest blevet belønnet med en plads på det danske udviklingslandshold. Derfor var der ikke så meget spilletid til Akutaaneq Kreutzmann i opgøret mod de gamle venner fra GOG. Akutaaneq Kreutzmann har i de seneste sæsoner spillet i netop GOG. Det blev til en enkelt lidt heldig scoring på straffekast i 1. halvleg og så nogle minutter på banen i 2. halvleg.
-Det er ren fornøjelse, som Jacob Holm spiller for øjeblikket. Det er også ren fornøjelse, at vi vinder, som vi gør. Stille og roligt tager vi en kamp ad gangen og så må vi se, hvad det kan blive til, var noget af det, som Akutaaneq Kreutzmann sagde til Sermitsiaq.AG umiddelbart efter kampen.
Efter sejren over GOG ligger Ribe Esbjerg HH på en flot femteplads med 10 point.

Ribe Esbjerg HH
Klubben spiller hjemmekampene både i Ribe og i Esbjerg. I kampen mod GOG havde 1238 tilskuere fundet vej til Ribe Fritidscenter. Akutaaneq Kreutzmann er ikke den eneste, som tidligere har spillet i GOG. Veteranmålmanden på 42 Søren Haagen, som stod det meste af kampen mod GOG har også en fortid i GOG. Ikke overraskende stod Søren Hagen en stor kamp mod sin gamle klub. Det bekom ham vel, kunne alle se.

Kampens gang
Kampen var i den indledende fase temmelig jævnbyrdig. Da Akutaaneq Kreuzmann på straffe øger føringen til 8-6, er det første gang hjemmeholdet er foran med to. Ved pausen er føringen på tre 12-9. Hjemmeholdet holder fast i føringen indtil GOG i midten af 2. halvleg får udlignet. 20-20. 21-21. Et brændt straffe og nogle udvisninger bliver dyre for fynboerne. Igen trækker Ribe Esbjerg HH fra og ender med at vinde kampen 28-25.

Der er noget at se til
For cheftræner Jakob Larsen og GOG spillerne er der noget at se. Indledningen på sæsonen er langt fra blevet, som klubben havde håbet på. Kun fire point er det blevet til. En placering som nummer 12 er ikke tilfredsstillende for sidste sæsons bronzevindere.

Ny sejr til Minik Dahl Høegh og Aarhus Håndbold
Aarhus Håndbold fortsætter de fine takter. Lørdag blev det til en komfortabel sejr i Brøndby Hallen over KIF Kolding København. Århusianerne vandt 27-21. Minik Dahl Høegh scorede fem mål. I Tabellen er Aarhus Håndbold nummer otte med seks point.