dansk håndbold

Se billeder: Igen flotte grønlandske præstationer i GOG

KIF Kolding København og GOG tørnede atter sammen til andendagsgilde i Kolding - ni grønlandske mål

Lars Jørgensen tackler Minik Dahl Høegh ureglementeret og må ud i to minutter
Akutanneq Kreutzmann med endnu en fornem aktion
Minik Dahl Høegh i gulvet efter Lars Jørgensens hårde tackling
Nordatlantisk trænerduel med grønlandske Jakob Larsen og islandske Aron Kristjansson og i midten GOGs assistenttræner Johnny Sunesen
Minik Dahl Høegh i gulvet efter Lars Jørgensens hårde tackling Knud Fl. LarsenNordatlantisk trænerduel med grønlandske Jakob Larsen og islandske Aron Kristjansson og i midten GOGs assistenttræner Johnny Sunesen Knud Fl. LarsenLars Jørgensen tackler Minik Dahl Høegh ureglementeret og må ud i to minutter Knud Fl. LarsenAkutanneq Kreutzmann med endnu en fornem aktion Knud Fl. LarsenMinik Dahl Høegh i gulvet efter Lars Jørgensens hårde tackling Knud Fl. LarsenNordatlantisk trænerduel med grønlandske Jakob Larsen og islandske Aron Kristjansson og i midten GOGs assistenttræner Johnny Sunesen Knud Fl. LarsenLars Jørgensen tackler Minik Dahl Høegh ureglementeret og må ud i to minutter Knud Fl. LarsenAkutanneq Kreutzmann med endnu en fornem aktion Knud Fl. Larsen

Onsdag tabte GOG i kvartfinalen i pokalturneringen med et enkelt mål 35-36 efter to gange forlænget spilletid. Kun fire dage efter mødtes de to klubber i igen. Denne gang i den ordinære turnering. De to cheftrænere GOGs Jakob Larsen og KIF Kolding Københavns Aron Kristjansson viste fra kampens begyndelse, at hjemmearbejdet var gjort og taktikken klar.

Hjemmeholdet kom bedst fra start. Fynboerne kom bedre og bedre med, og efter 5-5 begyndte det at se fornuftigt ud. Det skulle dog blive bedre og bedre. Ikke mindst fordi Minik Dahl Høegh var ved at komme ind i kampen og med sit første mål reducerede til 8-7. Akutaaneq Kreutzmann skød GOG i front 12-13 og diskede op med flotte afleveringer og i perioder spillede de uimponerede GOGere drømmehåndbold og kunne gå til pausen med en meget fortjent føring 14-16.

Læs: Håndbolddrama med flotte grønlandske præstationer

2. halvleg
Desværre for GOG kom Kasper Hvidt i målet for hjemmeholdet fra halvlegens begyndelse. Kasper Hvidt er stadig en fantastisk målmand, og det var ikke mindst hans fortjeneste, at 14-16 blev forvandlet til 20-16. Det går stærkt i håndbold, og der er kontant afregning. Jakob Larsen forsøgte sit gamle trick med at tage målmanden ud og spille med en ekstra markspiller.

- Vi skulle jo prøve noget, som Jakob Larsen udtrykte det til Sermitsiaq.AG efter kampen.

I perioder valgte Jakob Larsen at spille med Minik Dahl Høegh og Akutaaneq Kreutzmann på banen samtidig. Normalt deler de pladsen som venstre back.

KIF Kolding København er et klassemandskab, og da de først var kommet foran, så de sig ikke tilbage og vandt sikkert 34-28.

Se billeder: Miniks goalshow hjalp intet i nyt nederlag

13 grønlandske mål
Minik Dahl Høegh og Akutaaneq Kreutzmann scorede henholdsvis fem og fire mål.

Angutimmarik Kreutzmann og Nordsjælland Håndbold var også i kamp søndag. I en højdramatisk kamp med to røde kort vandt Nordsjælland opgøret i 1. division 27-26 over Tønder. Angutimmarik Kreutzmann scorede fire mål.