Island Games

Se billeder: Fodbolddrengene er også ude

Det grønlandske landshold i fodbold skulle vinde stort over Saaremaa, hvis holdet skulle have chance for at avancere sig til semifinalerne. De grønlandske spillere missede et hav af chancer i kampen

Grønland spillede mod en mur
Holdets anfører Nukannguaq Zeeb med nummer 4 på ryggen Nukappiaaluk HansenKaassannguaq Zeeb med skudforsøg fra distancen Nukappiaaluk HansenJohn Ludvig Broberg med lidt akrobatik efter sin scoring Nukappiaaluk HansenGrønland spillede mod en mur Nukappiaaluk HansenHerrerne er ude af medaljekamp trods sejr Nukappiaaluk HansenGrønland startede ellers fint med scoring i første halvleg Nukappiaaluk HansenHoldet skabte mange chancer i kampen mod Saaremaa Nukappiaaluk HansenHoldets anfører Nukannguaq Zeeb med nummer 4 på ryggen Nukappiaaluk HansenKaassannguaq Zeeb med skudforsøg fra distancen Nukappiaaluk HansenJohn Ludvig Broberg med lidt akrobatik efter sin scoring Nukappiaaluk HansenGrønland spillede mod en mur Nukappiaaluk HansenHerrerne er ude af medaljekamp trods sejr Nukappiaaluk HansenGrønland startede ellers fint med scoring i første halvleg Nukappiaaluk HansenHoldet skabte mange chancer i kampen mod Saaremaa Nukappiaaluk HansenHoldets anfører Nukannguaq Zeeb med nummer 4 på ryggen Nukappiaaluk Hansen

Som Sermitsiaq.AG skrev tirsdag morgen, så røg de grønlandske kvinder ud af medaljekampen i fodbold. Og herrerne vinder heller ikke noget ved dette Island Games, der foregår på Jersey.

For det blev kun til en 2-1-sejr over Saaremaa for det grønlandske landshold. Dermed slutter holdet som nummer to i gruppen.

Det sker, efter Menorca har vundet over Åland med 3-1, og Menorca har en bedre målscore end Grønland.

- Jeg har aldrig grædt efter en fodboldkamp før, men jeg græd efter kampen i går (tirsdag, red.), for vi gjorde alting rigtigt i kampen, siger landstræner Tekle Ghrebrelul til Sermitsiaq.AG.

Læs: Herrernes landstræner: Sådan vinder vi guld

De grønlandske spillere missede et hav af chancer i kampen mod Saaremaa. De havde bolden helt klart mere end deres modstandere, og Saaremaas målmand spillede sin livs kamp. Saaremaa spillede de sidste 20 minutter med kun ti mand på banen.

- Kampen kunne have endt 10-1 til os. Vi jagtede at score til 3-0 til sidst, men det kunne vi ikke, selv om vi havde en spiller mere, fortæller landstræneren.

Saaremaa scorede på kontra til sidst i kampen. Frederik Funch og John Ludvig Broberg blev de grønlandske målscorere.

Det grønlandske herrehold havde inden Island Games set sig selv som en af favoritterne til at vinde fodboldturneringen.