håndbold

Se billeder: Flyvende start i slutspillet

GOG indledte slutspilskampene med en overbevisende 31 - 25 sejr over Århus Håndbold

Minik Dahl Høegh scorede tre mål
GOG's Andreas Holst Jensen scorede hele 13 mål
Sejren er hjemme. Med nummer 12 Frank Mikkelsen med en redningsprocent på næsten 50
Som altid i GOG Arena er der grønlandsk opbakning
Dragen Poul Van GOG er kåret som Danmarks bedste maskot
Sejren er hjemme. Med nummer 12 Frank Mikkelsen med en redningsprocent på næsten 50 Knud Fl. LarsenSom altid i GOG Arena er der grønlandsk opbakning Knud Fl. LarsenDragen Poul Van GOG er kåret som Danmarks bedste maskot Knud Fl. LarsenMinik Dahl Høegh scorede tre mål Knud Fl. LarsenGOG's Andreas Holst Jensen scorede hele 13 mål Knud Fl. LarsenSejren er hjemme. Med nummer 12 Frank Mikkelsen med en redningsprocent på næsten 50 Knud Fl. LarsenSom altid i GOG Arena er der grønlandsk opbakning Knud Fl. LarsenDragen Poul Van GOG er kåret som Danmarks bedste maskot Knud Fl. LarsenMinik Dahl Høegh scorede tre mål Knud Fl. LarsenGOG's Andreas Holst Jensen scorede hele 13 mål Knud Fl. LarsenSejren er hjemme. Med nummer 12 Frank Mikkelsen med en redningsprocent på næsten 50 Knud Fl. Larsen

Tilskuerne i GOG Arena havde ellers efter de første 45 minutter af opgøret søndag aften mere eller mindre opgivet, at GOG skulle træde ind i slutspillet med en sejr.

Århus Håndbold havde nemlig i lange perioder rimelig kontrol over begivenhederne. Østjyderne førte med både tre og fire mål. Men heldigvis bevarede de gule GOG’ere troen på, at de kunne vinde.

Populær maskot
GOG's maskot dragen Poul Van GOG høstede et af kampens største bifald under præsentationen.

Danmarks Radios tv-programserie Danmarks bedste maskot, der i syv afsnit er blevet vist på DR3, havde dragen som en meget populær vinder. Otte maskotter fra fodbold, basketball og fra håndbold deltog i konkurrencen. Og som Århus Håndbolds cheftræner, Erik Veje Rasmussen, inden kampen sagde til de mange spisende sponsorer:

- Mon ikke vi på et tidspunkt vil opleve, at vores maskotter også kommer med til udekampene.

Jævnbyrdig
Kampen var i begyndelsen en jævnbyrdig affære. Minik Dahl Høegh udlignede med sit første mål til 6 - 6. Herefter tippede kampen. 8 - 11, 10 - 13, 12 - 15 og ved pausen en føring på tre mål til Århus Håndbold 13-16. Det var det samme mønster i begyndelsen af 2. halvleg.

Fik udlignet
Århus Håndbold holdt fast i føringen 18 - 21 og 21-23 blev det, inden GOG med 11 minutter tilbage af kampen fik udlignet til 23 - 23.

Med til at vende kampen var et rødt kort til Århus Håndbolds Rasmus Nielsen for en alt for hård tackling af GOG's Kasper Kildelund.

GOG-spillerne kunne pludselig det hele, og i målet var Frank Mikkelsen en sikker sidste skanse med en redningsprocent på omkring 50. GOG udbyggede føringen med nogle flotte scoringer. 26 - 24 og så ville målmanden også være med og scorede i et tomt mål 27 - 24. Det blev 30 - 25 inden Minik Dahl Høegh lukkede kampen med den sidste scoring 31-25.

Læs: Jakob Larsen forlænger med GOG

Minik Dahl Høegh scorede tre mål. Akutaaneq Kreutzmann et enkelt. GOGs topscorer var som i så manage andre kampe Andreas Holst Jensen. Hele 13 mål scorede Andreas Holst Jensen, som for alvor begynder at banke på til det danske landshold.

Se billeder: GOG varmede op til Final4

Perfekt begyndelse
GOG-træner Jakob Larsen var glad og tilfreds efter den store sejr.

- Mentalt og ikke mindst selvtillidsmæssigt var det utrolig vigtigt, at vi kom godt i gang med slutspillet. Med vores sejr over Århus Håndbold og Aalborgs sejr over KIF Kolding København er vores pulje fuldstændig åben.

- Selvfølgelig er der lang vej endnu og mange point at spille om, inden de fire hold til semifinalerne er fundet. Som altid tager vi en kamp ad gangen, og nu glæder vi os til onsdagens kamp i Kolding mod KIF Kolding København, fremhævede Jakob Larsen over for Sermitsiaq.AG efter kampen.