Hjemmeholdet løb med GM-sejren

Opdateret: G-44 opnåede titlen efter en overbevisende sejr over FC Malamuk ved GM i herrefodbold.

Foto fra finaleopgøret mellem G44 og FC Malamuk. Foto: Saalamiit Møller Lorentzen

Finalekampen blev afviklet lørdag eftermiddag. Og her slog G-44 modstanderne hele 3-0 efter 1-0 ved pausen.

Begyndelsen af første halvleg var præget af nervøsitet fra begge holds side, men efterfølgende begyndte G-44 at sætte sig på spillet; fik flere chancer og virkede mere direkte i spillet, oplyser Grønlands Boldspil Union (GBU).

Dominansen udløste 1-0 føringen midt i halvlegen, hvor Malamuks målmand havde klaret et flot saksespark fra Zakorat Zeeb, men broderen Hans-Jørgen Zeeb var over riposten og bankede bolden i nettet tæt op ad den ene stolpe.

I anden halvleg overtog FC Malamuk mere og mere af spillet. Og det tydede efterhånden på, at en udligningen kunne være i vente. Men midt i halvlegen gennemførte Zakorat Zeeb et flot solo-kontra-løb fra midten af banen og sluttede af med at score til 2-0. Og dette blev 10 minutter før tid fulgt op med endnu en scoring af Zakorat Zeeb til slutresultatet 3-0.

Med fire sejre og en uafgjort kamp samt en målscore på 15-3 må det konstateres, at GM-mesterskabet er fuldt fortjent og blev sikret med en stor og flot opbakning af byens borgere, lyder analysen fra fodboldforbundet.

Tasiusaq fik Bronze
E-54 fra bygden Tasiusaq vandt overraskende bronze, da holdet slog SAK fra Sisimiut.

Sydgrønlænderne fik sejren i hus efter en straffesparkskonkurrence. Den ordinære kamp endte 3-3, men det samlede kampresultat blev 5-4 efter en 2-1 sejr i forbindelse med straffesparkskonkurrencen.

SAK havde langt hen i kampen godt kontrol over spillet og førte 3-1, indtil der manglede 30 minutter af den ordinære spilletid. Derefter blev det E-54, der tog initiativet. Holdet fik først reduceret midt i 2. halvleg og udlignet i kampens allersidste minut.

Den efterfølgende omkamp (2 x 15 min) endte uden scoringer, hvorefter E-54 vandt straffesparkskonkurrencen.