SAK var stærkest

Nick Olsen fra SAK blev finalens helt store spiller, da han scorede 19 mål i kampen mod Norsaq HC

Malik Eriksen. Norsaq HC, er sluppet fri i finalen mod SAK. Foto: John Jakobsen
SAK’s anfører, Hans Karl Olsen, får overrakt GM-pokalen af landsholdsspilleren Minik Dahl Høegh. Foto: John jakobsen
SAK’s Grønlandsmestre i U16 håndbold anno 2012. Her ses det glade mesterhold. Foto: John Jakobsen
SAK’s anfører, Hans Karl Olsen, får overrakt GM-pokalen af landsholdsspilleren Minik Dahl Høegh. Foto: John jakobsen SAK’s Grønlandsmestre i U16 håndbold anno 2012. Her ses det glade mesterhold. Foto: John Jakobsen Malik Eriksen. Norsaq HC, er sluppet fri i finalen mod SAK. Foto: John Jakobsen SAK’s anfører, Hans Karl Olsen, får overrakt GM-pokalen af landsholdsspilleren Minik Dahl Høegh. Foto: John jakobsen SAK’s Grønlandsmestre i U16 håndbold anno 2012. Her ses det glade mesterhold. Foto: John Jakobsen Malik Eriksen. Norsaq HC, er sluppet fri i finalen mod SAK. Foto: John Jakobsen SAK’s anfører, Hans Karl Olsen, får overrakt GM-pokalen af landsholdsspilleren Minik Dahl Høegh. Foto: John jakobsen

Der var mange gode hold med i drengerækken ved U16-GM i håndbold i Nuuk. Den største positive overraskelse var vel Nagtoralik fra Paamiut, der spillede sig stærkt op i turneringen. I den sidste ende var det dog SAK fra Sisimiut og Norsaq HC fra Aasiaat, der stod i finalen.

Stemningen var høj i Godthåbhallen allerede fra første dommerfløjt. SAK kom bedst fra start, og de to hold fulgtes ad det meste af halvlegen. Den helt store spiller var SAK’s Nick Olsen, der alene i første havleg scorede otte mål, altså halvdelen af sit holds mål i første halvleg. Utroligt, at Norsaq HC ikke satte en mandsopdækning af ham. SAK gik til pausen med et forspring på 16-14.

I anden halvleg fortsatte billedet. SAK var hele tiden et skridt eller to foran. Og da samtidig Norsaq HC brændte flere oplagte chancer – så skulle det gå galt. Nick Olsen var også i anden halvleg helt ustyrlig. Alene i anden halvleg scorede han 11 mål – og stadig fik han lov til at få frit spillerum. Det hele endte med en fortjent sejr til SAK på 30-26. Ikke uventet blev Nick Olsen kampens spiller.