Se billeder: 13 grønlandske GOG-missiler

Minik Dahl Høegh og Akutaaneq Kreutzmann førte an i GOGs sejr over Skanderborg

Minik Dahl Høegh scorer et af sine ni mål
Akutaaneq Kreutzmann fylder godt i GOGs forsvar
Minik Dahl Høegh i fuldendt balance efter en afslutning
Cheftræner Jakob Larsen efter første udebanesejr i denne sæson
Minik Dahl Høegh i fuldendt balance efter en afslutning Knud Fl. LarsenCheftræner Jakob Larsen efter første udebanesejr i denne sæson Knud Fl. LarsenMinik Dahl Høegh scorer et af sine ni mål Knud Fl. LarsenAkutaaneq Kreutzmann fylder godt i GOGs forsvar Knud Fl. LarsenMinik Dahl Høegh i fuldendt balance efter en afslutning Knud Fl. LarsenCheftræner Jakob Larsen efter første udebanesejr i denne sæson Knud Fl. LarsenMinik Dahl Høegh scorer et af sine ni mål Knud Fl. LarsenAkutaaneq Kreutzmann fylder godt i GOGs forsvar Knud Fl. Larsen

GOG havde ikke vundet på udebane i denne sæson. Vi skal helt tilbage til marts i sidste sæson for at finde en sejr på udebane til fynboerne. Det blev der lavet om på lørdag eftermiddag i den lille og intime Morten Børup Hal i Skanderborg.

Cheftræner Jakob Larsens tropper viste fra kampen begyndelse, at nu skulle der point på kontoen og spillerne ville også vise, at de kunne uden holdets normale store profiler topscorer Nicklas Kirkeløkke og styrmanden i forsvaret Lasse Kronborg, som begge er ude med skader. Efter de to gange 30 minutter var en sikker sejr på 29-20 hjemme og to tiltrængte point på kontoen.

Både Minik Dahl Høegh og Akutaaneq Kreutzmann var i startopstillingen, og der var plads til at de kunne bombe løs. Efter GOG føring 3-5 scorede Akutaaneq Kreutzmann til 3-6 og med to mål på straffekast kom Minik Dahl Høegh også i gang og så stod der 3-8. Ved pausen 8-13.

I 2. halvleg var GOG hele tiden i front. Skanderborg forsøgte med et meget offensivt forsvar. Det havde GOG også løsninger på og vandt en sikker 20-29 sejr.

13 grønlandske mål
Akutaaneq Kreutzmann scorede fire mål.

- Allerede efter 10 minutter vidste jeg, at vi var det bedste hold. Forsvaret stod godt, og det gjorde, at Søren Haagen i målet havde mange flotte redninger.

Minik Dahl Høegh scorede hele ni gange og kæmpede og kæmpede i hele kampen. Minik Dahl Høegh var rigtig glad for sammenspillet med Akutaaneq Kreutzmann.

- Vi gør hinanden gode, og vores sammenspil bliver bedre og bedre, og jeg synes også, at vi får vist, at vi kan være på banen samtidig, sagde Minik Dahl Høegh til Sermitsiaq.AG efter kampen.

Tidligere delte Minik Dahl Høegh og Akutaaneq Kreutzmann som regel pladsen som venstre back. Grundet skadessituationen i GOG spiller Akutaaneq Kreutzmann nu i lange perioder højre back, og i Skanderborg så det rigtig fint ud. De to spillere er ved at opbygge et sammenspil og samarbejde, som burde kunne blive endog meget værdifuldt for det grønlandske landshold.

Dorthe Kollos uopslidelige 'Gid du var i Skanderborg og blev der', lød det selvfølgelig ud af højtalerne i hallen efter kampen.