Champions League

Messi laver hattrick og giver Guardiola klø på Camp Nou

Josep Guardiola måtte sluge et nederlag på 0-4, da hans Manchester City-hold besøgte Barcelona

Der venter endnu et stykke arbejde for Josep Guardiola, inden han har lavet et internationalt storhold ud af Manchester City.

Guardiolas tidligere klub FC Barcelona demonstrerede nemlig forskellen på de to hold ved at vinde onsdagens Champions League-brag med 4-0 hjemme på Camp Nou.

Lionel Messi lavede Barcelonas tre første scoringer og var banens iøjnefaldende profil.

Men kampen vil også blive husket for den store fadæse, der kostede Manchester Citys målmand Claudio Bravo røde ører og indbragte ham et rødt kort.

Uden omkostninger var sejren dog ikke for Barcelona, der måtte se såvel Jordi Alba som Gerard Pique forlade banen med skader allerede i første halvleg.

Indimellem de to uheld lykkedes det Messi at slippe fri, drible uden om Bravo og give catalonierne en 1-0-føring, som på det tidspunkt var en smule overraskende.

City, der startede med topscorer Sergio Agüero på bænken, kom nemlig fint ud og så ud til at vokse mere og mere ind i kampen.

Men scoringen gav Barcelona-spillerne ro, og kort efter pausen fik de hjælp af Claudio Bravo.

Den tidligere Barcelona-keeper løb uden for feltet efter en løbsk bold, men kiksede derefter totalt sin aflevering. Bolden ramte Luis Suárez, der havde scoret i et tomt mål, hvis ikke Bravo havde reddet bolden med hænderne.

Oplagt rødt kort til mexicaneren, der med sin grove fejl gjorde det stort set umuligt for City at komme tilbage i kampen.

Reserven Willy Caballero kom på mål, men inden for et kvarter havde han allerede lukket to mål ind.

Begge gange scoret af Messi og begge gange som følge af kostbare boldtab i farlige situationer. Først ved Kevin De Bruyne og siden Ilkay Gündogan, som gav Barcelonas farlige fronttrio alt for let spil.

At hjemmeholdets Jeremy Mathieu blev smidt ud efter to gule kort, var kun en bagatel, for da var kampen forlængst afgjort.

Til sidst fik Neymar lov til at blande sig i to omgange. Først brændte han et straffespark på Caballero, men kort efter scorede han Barcelonas fjerde og sidste mål.

Mens Barcelona har maksimumpoint efter tre runder, bliver Manchester City stående på fire point og åndes i nakken af Borussia Mönchengladbach.

Tyskerne hentede sine første tre point i turneringen ved at slå Celtic med 2-0 på udebane i en kamp, hvor både Celtics Erik Sviatchenko og Gladbachs Jannik Vestergaard spillede 90 minutter.