Martin Møller overbevisende dansk mester

Martin Møller fra NSP vandt 15 kilometerløbet for herrer

Martin Møller fotograferet under et tidligere løb

OPFØLGNING: Grønland vælter Danmark til DM

Martin Møller fra NSP var i front ved danmarksmesterskaberne i langrend.

Han vandt således DM i disciplinen 15 kilometer klassisk for herrer.

På andenpladsen, 2 minutter og 40 sekunder efter vinderen, kom Lasse Hulgaard fra Københavns Skiklub i mål.

De næste pladser blev besat af Karl Peter Kristensen (ASP) og Frederik Petersen (ISP), der begge benyttede fæstevoks på skiene. Frederik Petersen kom i mål blot 38 sekunder langsommere end Karl Peter Kristensen.

Læs: Martin Møller vil være blandt de bedste

God form
- Det gik jo rigtig godt. Jeg har også følt mig i god form den sidste tid efter at have trænet godt i december og januar. Jeg valgte at køre uden festesmøring og bare stage, og det var helt sikkert et rigtigt valg, fortæller Martin Møller til skiforbund.dk.

Ni deltagere
Grønland stiller med sine bedste senior- og juniorløbere samt de bedste fra AWG-holdet, alt i alt ni deltagere.

4. plads
Grønlands eneste kvindelige deltager, Hannah Olsen, deltager i D17-klassen og opnåede en samlet 4. plads i dameklassen, knap tre minutter efter vinderen i kvindernes senior-række.

Styrt
Bjarne Hansen fra SSP vandt klassen H15 år trods et slemt styrt, som gjorde hans venstre arm kraftløs det meste af løbet. Og Minik Nikodemussen fra KS-69 har vist flot fremgang og besatte andenpladsen blot et minut og 20 sekunder efter Bjarne Hansen.

Olsen hurtigst
I H17-klassen var Aka Olsen fra SSP hurtigst i tiden 44 minutter og fem sekunder. Aka Olsen var således hurtigere end H19-løberne Noah Mikael Noahsen og Nukappiannguaq Olsen, begge fra SSP, som blev henholdsvis nummer to og tre i deres klasse.

Mesterskabet finder sted på på Kvitåvatn i Norge. Mandag står der sprint på programmet, og DM afsluttes med 50 kilometer klassisk stil lørdag den 6. februar.