Konge!

Kronprinsen gennemfører ironman

En synligt udmattet kronprins er nu den første kongelige ironman efter stor opbakning fra fremmødte tilskuere

Kronprins Frederik kommer i mål til Ironman Copenhagen 2013, søndag eftermiddag på Christiansborg Slotsplads. Søndag den 18. august blev Nordeuropas største iron-distancetriatlon afviklet for 4. år i træk med over 2.600 personer på startlisten. De skulle på den ultimative fysiske prøvelse: En Ironman på 3,8 km havsvømning, 180 km cykling og 42,2 km løb i København og Nordsjælland.

På en overskyet og trykkende søndag løber KMD Ironman Copenhagen 2013 af stablen. Flere tusinder af tilskuere og pårørende til de 2600 atleter er mødt op i hovedstaden langs løberuten ved blandt andet Christiansborg, Christians Brygge, Havnegade og Nyhavn.

Det helt store trækplaster ved folkefesten er kronprins Frederik, der angiveligt kan kalde sig historiens første kongelige, der har gennemført en ironman. Undervejs modtog han stor opbakning med tilråb og klapsalver fra de fremmødte.

Den synligt udmattede kronprins løb over målstregen klokken 17.45 i tiden 10 timer, 45 minutter og 32 sekunder. Han endte således på en 20. plads i klassen "Pro Men", to timer, 32 minutter og 51 sekunder efter, at den første atlet havde krydset målstregen.

De tre podiepladser indtages af tre danske atleter. Vinderen blev Jens Petersen-Bach fra Odense Triathlon Klub. Han løber over målstregen i tiden otte timer, 12 minutter og 41 sekunder.

Det lignede ellers en storslået sejr til Henrik Hyldelund fra Aarhus 1900 Triathlon, der i store dele af konkurrencen førte an, men som måtte se sig overhalet på de sidste kilometer af den sidste disciplin, maratonen.

Han indtager derfor andenpladsen og løb over målstregen blot et minut og 58 sekunder efter. Tredjepladsen går til Esben Hovgaard fra TRI4, der afsluttede fire minutter og 57 sekunder senere end vinderen.

Den hurtigste kvinde i den bedste klasse, "Pro Women" blev østrigske Eva Wutti med tiden otte timer, 37 minutter og 36 sekunder.

Andenpladsen indtages af tyskeren Daniela Sämmler, der løb over linjen 25 minutter og 15 sekunder senere, mens Lucie Reed fra Tjekkiet løb af sted med tredjepladsen 26 minutter og 32 sekunder efter vinderen.

Det er fjerde gang, at der blev afviklet triatlon i København.

Se billeder i "Grønlandsk ironman: Jeg gør det igen"