håndbold

GOG flot fra start i slutspillet

I et medrivende drama vandt GOG den første kamp i slutspillet om det danske mesterskab 28-26 over Skjern Håndbold.

GOGs norske stregspiller Henrik Jakobsen i hård kamp med landsmanden og stregkollegaen Bjarte Myrhol og Skjerns svenske back Markus Olsson. Knud Fl. LarsenGøran Søgaard Johannesen i fuldendt balance. Knud Fl. LarsenHenrik Jakobsen, Lasse Kronborg og Lasse Møller på hårdt arbejde i GOG forsvaret. Knud Fl Larsen

Der er fire hold i hver af de to slutspilspuljer. GOG, Skjern Håndbold, Aalborg Håndbold og KIF Kolding København i pulje A og Bjerringbro-Silkeborg, TTH Holstebro, Mors-Thy Håndbold og Ribe Esbjerg HH i pulje B.

Skulle bruge en sejr

Opgøret GOG mod Skjern Håndbold var slutspillets første kamp. En sejr ville for begge klubber betyde meget i kampen om at komme i semifinalerne. GOG-træner Jakob Larsen vidste, at der var muligheder for at tage begge point. I kampprogrammet skrev Jakob Larsen blandt andet:

- Vi tror på muligheden for en sejr. Historisk ligger Skjern Håndbold godt til os og det er ved hjælp af de gode gamle GOG-dyder, at vi skal forsøge at drille dem igen.

Og Jakob Larsen skulle få ret selv om det undervejs i kampen holdt hårdt. Efter en meget lige start 5-5, 8-8 og 9-10 trak Skjerns Håndbold lidt fra og kunne gå til pause med en føring på to mål 13-15.

2. halvleg

I halvlegens begyndelse udbyggede Skjern Håndbold føringen til fire mål 16-20, inden GOG langsomt men sikkert igen kom med. 22-22 blev det og 25-25 blev det. Publikum måtte op og stå og klappe af de flotte præstationer på banen.

1420 tilskuere kan høres. Efterhånden som Skjern spillerne begyndte at blive trætte fik GOG kæmpet sig til et lille overtag. Kom dog med tre minutter tilbage af kampen igen bagefter. 25-26. Med to minutter igen er stillingen 26-26. Skjern Håndbold får tilkendt et straffekast. Landsholdets målmand Frank Mikkelsen kommer på banen for første gang.

Skjerns Lasse Mikkelsen, som normalt på straffekast er sikkerheden selv brænder. Med under et minut tilbage fører GOG 27-26. Skjern Håndbold mister bolden. Jakob Larsen tager endnu en timeout og med blot 11 sekunder tilbage scorer GOG til slutstillingen 28-26. En perfekt start på slutspillet er en realitet for GOG.

En håndboldkamp varer altså 60 minutter

Det var først i de sidste minutter, at GOG sikrede sig sejren. Skjern spillerne virkede i de sidste minutter mærket af GOG spillernes hurtigere tempo. Når GOGs forsvar og målmænd er på plads, så kommer kontraspillet op i et gear, hvor modstanderne har meget svært ved at følge med. Når de hurtige fløjspillere Mark Strandgaard og Magnus Jøndal er bedst er det kunst. Træner Jakob Larsen var naturligvis meget tilfreds efter kampen og udtrykte det præcist:

- Vi er heldige med at vinde lodtrækningen og det giver Skjern Håndbolds Kasper Søndergaard i 2. halvleg den lange vej ud på bænken, når han skal skiftes ud og ind, da han ikke er med i forsvaret.

- Og så varer en håndboldkamp altså 60 minutter slutter Jakob Larsen.