GM i marathon afholdt i Aasiaat

Der var 25 års jubilæum for Aasiaat Midnight Sun Marathon

Niels Tuutu Berthelsen fra Sisimiut blev grønlandsmester hos herrerne

I år var der 25 års jubilæum for Aasiaat Midnight Sun Marathon, og samtidig blev der løbet om de Grønlandske Mesterskaber.

Fredag lige før klokken 20 blev der talt ned til løbet, hvor 313 deltog.

Niels Tuutu Bertelsen fra Sisimiut vandt herrernes maraton i en tid på 2 timer 57 minutter 35 sekunder, og Paneeraq Sandgreen fra Aasiaat vandt hos kvinder med 4 timer 20 minutter 34 sekunder.

Paneeraq Sandgreen kan hos kvinderne kalde sig grønlandsk mester

På de efterfølgende pladser kom Frederik Brummerstedt (Nuuk) på 3:04:52 og Nukappiaraq Kristiansen (Aasiaat) på 3:43:26 hos herrerne samt Marie Sandgreen (Aasiaat) på 4:28:11 og Elisabeth Lindbo (Nuuk) på 4:34:30.

Løbet levede dog ikke helt op til navnet, da midnatssolen havde gemt sig bag skyerne.

For ægteparret Mario og Doris Sagasser fra Hamborg i Tyskland var det et helt særligt løb. Tilsammen har de nemlig nu løbet 1.000 maraton, hvor Mario nu har løbet sit maraton nummer 600 og Doris nummer 400. De 1.000 løb fordeler sig på 70 lande.