Island Games

Fodboldherrer: Hektisk kamp endte uafgjort

Intens kamp mellem det grønlandske landshold og Menorca, der sluttede uden vinder

Billedet taget kort efter kampen mellem Grønland, med de hvide trøjer, og Menorca

Der var mange spilstop, da det grønlandske herrelandshold i fodbold mødte Menorca søndag i det første opgør ved Island Games. Legene foregår på Jersey.

Grønland stillede med Looqi Svane på mål, Niels Svane, Nukannguaq Zeeb, Aputsiaq Birch og Lars Peter Broberg i forsvaret. På midtbanen spillede Anders Petersen, Kaassannguaq Zeeb og John Ludvig Broberg, mens Johan Bidstrup, Norsaq Mathæussen og Frederik Funch spillede i angrebet.

Kampen endte 2-2 efter en pauseføring på 1-0 til Grønland.

Det første mål tilfaldt Grønland efter få minutters spil, da Frederik Funch scorede et fantastisk frisparksmål.

Efter scoringen var kampen meget intens med mange frispark. Efter en halv times spil stødte Kaassannguaq Zeeb og Lars Peter Broberg sammen. Den sidstnævnte måtte udskiftes, og han blev kørt til sygehuset for at få syet en flænge i panden. Men han er klar til kamp i dag mandag.

Stolpeskud
Udligningen fra Menorca kom kort tid efter pausen, da den berømte knold på banen fuldstændig snød Looqi Svane, efter et langskud fra en spiller fra Menorca.

I midten af anden halvleg blev der dømt straffespark til Grønland. Det blev udnyttet af John Ludvig Broberg med sikker stil.

Grønland kunne have lukket kampen efter 2-1-føringen, for de havde et skud på stolpen. Men Menorca kom tilbage i kampen, og scorede til 2-2.

Efter scoringen bølgede kampen frem og tilbage, men det ændrede ikke ved det endelige resultat.

Grønland møder i dag tirsdag Åland i den anden gruppekamp.