Champions League

FCK bryder forbandelse og napper CL-billet

Federico Santander sørgede med en sen scoring for, at FCK er klar til Champions Leagues gruppespil for første gang i tre år efter samlet 2-1-sejr over Apoel

Klokken nærmede sig midnat lokal tid onsdag aften i Nicosia på, da dansk klubfodbold brød flere års cypriotisk Apoel-forbandelse, og et hold af trænere, ledere og spillere kunne omfavne hinanden i en hæmningsløs dansk rus.

Takket være et sent mål af Federico Santander fik FC København nemlig 1-1 mod Apoel FC, og københavnerne er dermed kvalificeret til Champions Leagues gruppespil for første gang i tre år med en samlet sejr på 2-1.

Det er fjerde gang i FCK's historie, at klubben skal spille i gruppespillet i Europas bedste klubturnering.

Samtidig fik FCK hævn på Danmarks vegne, efter Apoel tre gange siden 2009 har sendt et dansk mesterhold ud af Champions League.

En rodet og chancefattig kamp var ellers kraftigt på vej mod forlænget spilletid, efter Apoel på holdets første chance i kampen bragte sig foran med 1-0 ved Pieros Sotiriou efter 69 minutter.

- Jeg følte, Apoel kunne spille til 2018 uden at score, og så scorede de pludselig på deres første chance, siger FCK's manager, Ståle Solbakken.

Til stor glæde for nordmanden lod hans spillere sig ikke ryste.

- Jeg er meget stolt af, hvordan vi reagerede, efter vi kom bagud 0-1. Vi havde talt det igennem, og spillerne fulgte planen, siger han.

Fire minutter før tid scorede Federico Santander det afgørende mål med et uventet spark fra en spids vinkel.

Inde på banen havde spillerne fornemmelsen af, at alting var under kontrol, siger FCK-anfører Thomas Delaney.

- Jeg nåede aldrig at tænke, det ville gå galt. Jeg tænkte bare, at vi ikke skulle i forlænget spilletid, siger han.

Landsholdsspilleren kan se frem til seks kampe i løbet af efteråret mod nogle af Europas allerbedste klubber, inden han skifter til Werder Bremen efter nytår.

- Det gør mig pisse stolt, at jeg kan slutte den her periode af med at være anfører i Champions League, siger Delaney.

Straks efter kampen opjusterede selskabet bag FCK sine forventninger for 2016 med næsten 200 millioner kroner.

Administrerende direktør Anders Hørsholt er glad for, at man har nået et af de mål, man satte sig i efteråret 2013.

- Vi skal ikke lade os flyde over af begejstring, men vi er rigtig glade. Det er et kæmpe pres, der er taget af skuldrene, siger direktøren.

Når der torsdag trækkes lod til grupperne, håber Thomas Delaney på en sportslig lettere lodtrækning, end klubben fik i 2013, hvor Real Madrid, Juventus og Galatasaray blev modstanderne.

- Man kan ikke undgå at ryge ind i nogle store hold, men jeg vil da godt have en lidt lettere pulje, end vi havde sidst, siger anføreren.