Europæere dominerede ved Arktis-maraton

Der er for 11. gang blevet afholdt halvmaraton og maraton i Kangerlussuaq

Før starten på The Polar Arctic Marathon i Kangerlussuaq

Der blev lørdag og søndag afviklet The Polar Circle Marathon i Kangerlussuaq for 11. gang.

Starten gik fra indlandsisen, hvor deltagerne løber til den nordlige del af Kangerlussuaq.

Arrangørerne, Albatros Travel, havde lavet noget noget nyt i år, hvor der er indført 'Polar Bear Challenge'. Lørdag blev der løbet halvmaraton, mens der blev løbet maraton om søndagen. Dem, der deltog begge dage og fuldførte, fik en 'Polar Bear Medal'.

Igen i år var der mange deltagere fra forskellige lande.

Vinder af løbet blev Norbert Zeppitz fra Østrig. Han løb i tiden 3 timer, 30 minutter og 8 sekunder. Nummer to blev dansker Nicolai Holm Kjølbæk, der løb maraton i 3 timer, 38 minutter og 8 sekunder. 92 mænd gennemførte løbet.

Belgier vandt hos damerne
Hos damerne vandt Debby Urkens fra Belgien i tiden 4 timer, 11 minutter og 26 sekunder, mens franskmanden Saskia Plaucheur Plaucheur blev nummer to med tiden 4 timer, 20 minutter og 50 sekunder. 28 kvinder gennemførte løbet.

62 løbere gennemførte halvmaraton hos mændene. Her vandt Angel Pavon Guerra fra Spanien i tiden 1 time, 54 minutter og 23 sekunder. Anguteeraq Karl-Kristian Christensen fra Grønland sluttede som nummer fem.

Saskia Plaucheur Plaucheur fra Frankrig vandt damernes halvmaraton i tiden 2 timer, 18 minutter og 10 sekunder. 35 kvinder fuldførte halvmaraton.

I Polar Bear Challengen fik kinerseren Rengui Cai den bedste tid hos mændene, mens Saskia Plaucheur Plaucheur fik den bedste tid hos kvinderne. I alt fik 57 løbere en 'Polar Bear Medal'.