EM i håndbold

Danmark slår Tjekkiet og gør rent bord i EM-gruppespil

Danmarks håndboldkvinder besejrede også Tjekkiet og tager dermed fire point med til mellemrunden ved EM

Danmarks kvindelandshold i håndbold tager fire point med til mellemrunden ved EM i Sverige.

Fredag aften sørgede Danmark for rent bord og vandt også sin tredje kamp i gruppe C. Tjekkiet blev slået med 33-29, og Klavs Bruun Jørgensens tropper vinder altså gruppen med maksimale seks point.

Tjekkiet, Ungarn og Montenegro slutter alle på to point. Sidstnævnte trækker sorteper, da holdet er svagest indbyrdes.

Nu har Danmark det bedst mulige udgangspunkt, inden det i mellemrunden går løs mod tre stærkere nationer i form af Norge, Rumænien og Rusland.

Mod dem kræves en mere konstant præstation end den fredag aften, hvor Tjekkiet var bedst i første halvleg. Først i de sidste 20 minutter fik Danmark overtaget, og den første danske føring indtraf først 13 minutter før tid.

Klavs Bruun Jørgensen havde valgt samme syv startere som i de foregående kampe, men de kom ikke godt fra land.

Tjekkiet kom foran 3-0, inden fløjen Trine Østergaard først efter knap seks minutter fik Danmark på tavlen for første gang.

Men det homogene tjekkiske hold var bedst i startfasen og kom første gang foran med fire ved stillingen 11-7.

Efter gode forsvarspræstationer i de første to kampe med i alt 40 indkasserede mål, kom Danmarks modstander for første gang nemt til sine scoringer.

I målet tog Sandra Toft stort set ingen bolde, og Klavs Bruun tog konsekvensen ved at sætte Althea Reinhardt ind godt midtvejs.

Den unge reservekeeper lagde ud med en redning, men kunne ikke følge den op.

I angrebet trak anfører Stine Jørgensen et stort læs og stod for fem danske træffere på stribe i halvlegens sidste del. Derimod misbrugte fløjene flere kontrachancer, og højrebacken Mette Tranborg missede alle sine fire forsøg.

Derfor fik danskerne aldrig kontakt i første halvleg, og tjekkerne kunne holde pause foran med 17-13.

Efter en god start på anden halvleg kom Danmark op at snuse til tjekkerne ved 17-18, og muligheden for at komme helt tilbage var til stede i den periode.

Men blandt andet på grund af to annullerede danske scoringer grundet overtrådt kom tjekkerne atter foran med tre mål.

Danmark var dog oppe i et højere gear både forsvars- og angrebsmæssigt, og efter 13 minutter kunne Stine Jørgensen endelig bringe balance, da hun med syvende mål gjorde det til 21-21.

Efter lidt mere end 47 minutter kom den første danske føring. Trine Østergaard havde misbrugt tre kontrachancer forinden, men via målmandens arm scorede hun endelig igen til stillingen 24-23.

Derfra var danskerne en klasse bedre. Fire scoringer i træk gav føring 27-23, og det kunne tjekkerne ikke svare tilbage på.

Nu venter mellemrunden, hvor Danmarks modstandere bliver af en sværere kaliber i kampene mod Norge, Rumænien og Rusland med første opgave på søndag.