Torsdag, juni 6, 2013 - 13:19

Blog af Vivi Vold

Om at tage valg i livet

 

Fulde navn: Vivi Vold
Alder: 31
Nuværende bosted: Odder, Danmark
Opvokset i: Nanortalik, Nuuk, Samsø
Primær beskæftigelse: Selvstændig iværksætter - Professionel Coach og Stresscoach – samarbejder med Coach Focus med coachuddannelser i Odder og Nuuk.
Fritidsinteresser:  At fordybe mig i form af natur, kreativitet, familien og bøger. Så vidt mulig selv at udvikle mig personligt, igennem workshops, foredrag o.l. samt selv prøver at gøre det, jeg kan for at bevare mig selv og min ro. At dyrke sport og fitness.
Det handler min blog om:  For mig er personlig udvikling et vigtigt grundelement i vores liv, det hjælper en med at forstå måske nogle situationer i livet, som er svære at forstå og komme videre. Jeg ønsker at inspirere, motivere og bevæge mennesker i mine blogs.

Seneste af Vivi Vold

tor. 06. jun -2013

Hvad er valg? Valg er noget, som tages hele tiden. Det er det, som gør, vi handler - som vi gør. Valg er det, som for mange er taget for givet.
Valg er noget, som vi vælger, uanset om vi vælger det eller ej, så vælger vi det alligevel ved at ikke at vælge.

Så hvad er forskellen mellem at vælge noget bevidst, frem for at ”ikke at vælge”?

Som jeg ser det, er den afgørende forskel beslutningen – det, at du beslutter, at du nu vælger denne vej, bevidst. Hvis man vælger noget ”ubevidst”, er det valg, man foretager sig automatisk fra hjernen, hvilket er det nemmeste at gøre, det behøver ingen anstrengelse at vælge det nemmeste.

Valg er der altid, beslutningen gør, at det kan være mere kraftfuld og vedvarende af det, man vælger. Alt automatisk fra hjernen som gør vi bare gør tingene, gør også at tingene bliver mere rutineret, kedelige og man typisk begynder at tage tingene for givet. Når vi derimod udfordrer os selv, så er det, vi kan vælge at beslutte noget andet, fordi det er godt for os, sundt for os eller noget helt andet.

Så beslutningen om ”nu gør jeg det her 100%” derefter vælge den vej, det gør, at beslutningen er selve kraften og motoren - valget er dit mål. Fx ”jeg vælger at være sund og rask ved at begynde til fitness” - selve beslutningen er, hvorfor det er så vigtig at gøre det: ”Jeg beslutter mig, fordi det er så vigtig for mig at leve længere for mine børn skyld” eller lignende. Det er selve motivationen og grunden til at tage det valg.

Så hvor meget vælger du rent automatisk om dagen? Prøv at ændre dit tankemønster ved at vælge bevidst at gøre noget, som ikke er automatisk for hjernen. Som den berømte franske filosof Sartre sagde “We are our choices.” - ”Vi er vores valg” Så, hvad vælger du? Og hvem gør det dig til?

Kommentarer