Gå til hovedindhold
Dansk

Jeg ligger komfortabel i en stol lige ved swimmingpoolen, mens solen slikker varmt min hud. Det er så varmt, at jeg kan ikke holde op med at svede. Jeg har igen rejst alene.

Denne by er stor og travle veje ender aldrig. Det er Seminyak udenfor den største by Denpasar på den indonesiske ø Bali. Før jeg kom hertil bragte jeg tid i Amed, Bali i otte dage. Lange gode dage i paradis. Byen er bygget langs kysten, og der findes mange resorts og dykkerfirmaer fordelt over mange kilometer, men stadigvæk føles det som en lille by. Fra stranden og til landet er der bakker, som bliver til bjerger, og i bjergene er der små bygder her, og der er ris- og majsmarkeder. Lokale bor her. Nogen uden el og vand.

I en af de små byer besøgte jeg min couchsurfers (fyren, jeg overnattede gratis hos i stedet for at bo på hotel) rengøringsdame. Hun er omkring min alder og har en mand. De har en lille datter på 4 år. Datteren er en frisk pige med masser af energi og er meget nysgerrig over for turister, dog turde hun ikke at snakke med nogen i lang tid. Moderen købte masser af lokal mad og startede med det samme med at lave mad til mig, selvom jeg sagde, at det ikke var nødvendigt. Jeg kunne heller sige nej til den venlighed og velkomst i hendes hjem. Hendes hus så rigtig gammelt ud med beton eller lignende bygning, men smuk var den! Mønstre i alle kanter og farverig vægge, hvor huset så ud, som om det har brug for renovering, men det har de ikke råd til. Lokale folk var forskellige. Nogle kiggede kun på mig på afstand, og det var faktisk mest mænd, som kom hen til mig og spurgte, hvor jeg kommer fra osv. Folk er meget venlige og tålmodige. 

Maden var rigtig krydret og smagte fantastisk! Vi brugte tallerkner og kopper, som så ud som gammelt legetøj, men jeg havde ikke noget at klage over. Mit besøg hos hende og hendes familie gav mig et ordentligt syn på, hvordan livet og kulturen er i Balis små byer. Hårdt arbejde, men de var lykkelige. 

Jeg tog et par gåtur i deres bjerge og lidt langs kysten. Dette land er uden tvivl det smukkeste land, jeg har været i. Grønt overalt, palmetræer her og der, bambustræer gemt i skoven, ris- og majsmarkeder ved veje og ikke mindst smukt vejr hver eneste dag. Nu skal jeg heller ikke glemme at nævne den store vulkan, man tydeligt kunne se fra byen Amed. Især i solnedgang. Jeg fik et par tårer, da jeg sad på græsset og så hele solnedgangen. Farverne og duften bringer virkelig følelser frem.

Jeg var heldig nok at blive forkælet af min couchsurfer, fordi han tog mig til særlige gode steder i Amed og udenfor byen. For eksempel snorklede vi over store og små koraller, mens forskellige fisk svømmede under os og ved siden af os. Jeg genkendte nogle slags fisk, jeg engang har haft i et akvarium derhjemme. Det var en kæmpe oplevelse!

Denne store by med travle veje er ikke min stil, men jeg nyder min tid på et dejligt hotel, som er "gemt" i byen, hvor vi undgår at høre biler og barer. Og selvfølgelig har jeg været lidt ude og shoppe spændende ting, hvor jeg købt til mig selv og til familien.

Den næste og sidste destination er Gili Trawangan-øen ved Lombok i to nætter sammen med min australske ven og hans brødre. For søren da, hvor jeg nyder denne ferie! Og jeg bliver bedre og bedre til at forhandle med sælgere! Et kæmpe skulderklap til mig selv! Ja, selvom alt i forvejen er billigt, kan jeg da stadigvæk for det bedste ud af det!

Jeg bliver altid mindet om, hvor meget jeg nyder at se nye steder og lære kulturer at kende! Hvis jeg turde, ville jeg rejse videre til Australien og finde et arbejde dernede med det samme! En ny langtidsrejse må vente. Måske til næste år. ;)