Billeder: Angutimmarik Kreutzmann i overraskende nederlag

Oprykningskandidaterne fra Randers HH tabte overraskende til oprykkerne Otterup HK

Angutimmarik Kreutzmann kæmper i Otterup HKs forsvar. Foto: Knud Fl. Larsen
Angutimmarik Kreutzmann får de sidste instrukser af træner Ole Bitsch
Timeout. Angutimmarik Kreutzmann med nummer 34
Frederik Lynge Høyer
Timeout. Angutimmarik Kreutzmann med nummer 34 Knud Fl. LarsenFrederik Lynge Høyer Knud Fl. LarsenAngutimmarik Kreutzmann kæmper i Otterup HKs forsvar. Foto: Knud Fl. Larsen Knud Fl. LarsenAngutimmarik Kreutzmann får de sidste instrukser af træner Ole Bitsch Knud Fl. LarsenTimeout. Angutimmarik Kreutzmann med nummer 34 Knud Fl. LarsenFrederik Lynge Høyer Knud Fl. LarsenAngutimmarik Kreutzmann kæmper i Otterup HKs forsvar. Foto: Knud Fl. Larsen Knud Fl. LarsenAngutimmarik Kreutzmann får de sidste instrukser af træner Ole Bitsch Knud Fl. Larsen

29-26 stod der søndag eftermiddag på måltavlen i Otterup Hallerne, da de to dommere fløjtede kampen i 1. division af mellem hjemmeholdet Otterup HK og storfavoritterne fra Randers HH. Hvis Randers HH skal blande sig i oprykningen til Håndboldligaen, skal holdet op i et helt andet gear, end det holdet viste i Otterup.

Især i 1. halvleg dominerede Otterup HK. 7-3, 13-6 var stillingen undervejs inden 17-11 ved pausen. Angutimmarik Kreutzmann var ganske kort på banen i slutningen af halvlegen.

2. halvleg
Randers HHs træner Ole Bitsch valgte fra halvlegens begyndelse at spille med Angutimmarik Kreutzmann i angrebet. I løbet af 10 minutter var Randers HH igen med i kampen og kun bagud med to 20-18.

Det skulle dog blive bedre endnu. 24-24 blev det med kun seks minutter tilbage af kampen og så regnede alle med, at favoritterne ville løbe fra oprykkerne. Otterup HK ville det dog anderledes. Især Otterup HKs venstre back Frederik Lynge Høyer var i perioder stærkt spillende.

Scorede til både 25-24 og 26-24. Randers HH reducerede til 26-25, inden hjemmeholdet sluttede bedst af og kunne glæde sig over to gode point og en 29-26 sejr.

Faldt godt ind i spillet
Det var Angutimmarik Kreutzmanns første optræden i en divisionskamp for sin nye klub. Det så lovende ud. Det bliver spændende at følge, hvor meget spilletid Angutimmarik Kreutzmann vil få i de kommende kampe.

Denne skribent kan ikke lade være med at ærgre sig over, at Angutimmarik Kreutzmann igen har meldt fra til landsholdet.

Otterup HKs hårdtskydende venstreback med de grønlandske aner, Frederik Lynge Høyer, spillede en stor kamp og scorede nogle meget vigtige mål. Frederik Lynge Høyers mormor er Mina Lynge.

Frederik Lynge Høyer var for to år siden med til nogle træningssamlinger med landsholdet uden, at det dog blev til en landsholdsudtagelse. Efter kampen talte Sermitsiaq.AG med 22-årige Frederik Lynge Høyer.

- Jeg er stadigvæk ked af, at det aldrig blev til mere end et par træningssamlinger med landsholdet. Det kunne havde været en rigtig stor oplevelse at spille for Grønland. Såvel Grønlands Håndbold Forbund som Dansk Håndbold Forbund var ellers positive. Desværre sagde Det Internationale Håndbold Forbund nej. Jeg skulle opfylde et af to kriterier: Enten være født i Grønland eller havde boet to år i Grønland. Og ingen af delene opfylder jeg, var noget af det, som Frederik Lynge Høyer sagde til Sermitsiaq.AG.